A fiúk segítettek elindítani a webshopomat

Régóta összejárunk a fiúkkal focizni, minden héten kergetjük a labdát valamelyik műfüves pályán. Azért mondom, hogy a fiúkkal, mert nekem ők mindig a fiúk maradnak, a suhancok gimiből – időközben azonban majdnem mindenki aputestet és sörhasat növesztett, megnősült és családot alapított vagy legalább komolyabban kezdte venni a nőket és a párkapcsolatokat. Nem mindig tud minden héten mindenki jönni, de az egyik utóbbi különleges alkalom volt ilyen szempontból és a teljes csapat összegyűlt. És milyen jól jött ez nekem, mert mindenkitől hasznos infókat tudtam meg az induló vállalkozásommal kapcsolatban.

Webshopot szeretnénk, de hogy fogjunk hozzá?

Foci után szokásosan beültünk egy sörre a közeli kocsmába és előhozakodtam a nagy dilemmámmal. Webshopot akarunk indítani a feleségemmel az ő kézműves dolgaival, mert amióta otthon van a gyerekekkel kézműveskedik és akkor az érdeklődés a termékei iránt, hogy eldöntöttük, belevágunk egy webshopba. Ez eddig jól is hangzott, de nem volt ilyen egyszerű a helyzet, mert én nem vagyok informatikus és nem tudtuk, hogyan kell az ilyesmit elindítani. Konkrétan azzal a lépéssel volt problémánk, hogy az általunk megálmodott honlap és webshop hogy fog felkerülni az internetre. Ebben kértem a barátaim segítségét, hátha találkoztak már ilyesmivel vagy legalább hallottak róla.

Keresni kell egy tárhely bérbeadással foglalkozó céget

Legnagyobb meglepetésemre mindenki tudta a megoldást, csak nekem maradt ki valahogy ez a téma. Amire nekünk szükségünk volt, az egy tárhely csomag. Elsőre csak bambán néztem, hogy mégis micsoda a tárhely csomag? Nekem valamiért a műanyag ételtároló dobozok ugrottak be a tárhelyről, de sejtettem, hogy nem erre gondolnak a többiek. Türelmesen elmagyarázták, hogy a tárhely csomagok olyan virtuális csomagok, amik magukba foglalják a honlap elkészítését és a webtárhely üzemeltetését. Tehát pontosan az a lépése a webshop nyitásnak, ami nekünk nem volt meg, vagyis, hogy elmegyünk a kis ötletünkkel egy ilyen céghez, alaposan átbeszéljük, hogy mi mit szeretnénk, milyen elrendezést, hogy nézzen ki, mi legyen rajta, stb. A cég pedig profin megcsinálja ezt nekünk és üzemelteti is, tehát nem nekünk kell vele foglalkozni.

Minden jó, ha működik a webshop

Ez nagy könnyebbség volt, hogy nem kell gyorstalpalóban informatikussá képeznem magam, mert megoldja helyettem a szakmai dolgokat egy erre specializálódott cég. Tehát tárhelyet kellett bérelnem. Körülnéztem az interneten és rengeteg lehetőségbe belefutottam, úgyhogy rendesen át kellett gondolni, melyik legyen a befutó. Szimpatikus volt, hogy különböző csomagok közül tudok választani, tehát a vállalkozás és a webshop méretéhez és a napi látogatók számához tudom igazítani a tárhely nagyságát és árát. Az öt ingyenes próbanap pedig már tényleg nagyon kedves gesztus volt a cég részéről, így ugyanis meg tudtam nézni, hogy tényleg azt kapom-e a pénzemért, amire befizettem és működőképes-e a koncepció a jövőben is. Elégedett voltam a weboldallal is és a webshoppal is, úgyhogy belevágtunk a dologba. Eleinte kicsit döcögősen ment, még nem annyira tudtuk lekövetni, hogy mikor mi történik, de rengeteg segítséget kaptunk a cég dolgozóitól, akik nem sajnálták az idejüket és a szakértelmüket ránk. Rendet tettek a fejünkben, hogy mi hogyan működik, hogy lehet majd bővíteni a webshopot, ha már beindul és nagyobb lesz a forgalom. Amikor már láttuk, hogy ez így abszolút megfelel az elvárásainknak és tapasztaltuk, hogy a vásárlók is el tudtak igazodni a webshopban, akkor a havi szerződésről átváltottunk egy korlátlan idejűre. Ez azért bizonyult nagyon hasznosnak, mert nem kellett minden egyes hónapban a tárhely bérléssel foglalkoznunk; majd ha bővíteni szeretnénk, vagy váltanánk, akkor fogjuk megkeresni a céget és módosítani a szerződést, másik csomagra váltani, vagy extrákat belevenni a mostani csomagunkba.

Hát így tanultam meg mindent, amit egy webshop és egy weboldal indításával és kezelésével kapcsolatban tudni kell. Hálás vagyok érte a barátaimnak és a közös fociknak is, mert ha nem lennének, biztosan nem sikerült volna ilyen zökkenőmentesen elindítani a saját vállalkozásomat.

tárhely csomagok