A fociedzések egyben brainstormingok is

A srácokkal ezen a héten is összefutottunk focizni a helyi pályán csütörtök este, mint ahogy minden héten tesszük. A focira mindenki más eszközzel érkezik: autóval, motorral vagy biciklivel – egy biztos, mind használunk fékfolyadékot. Ez akkor realizálódott bennem, amikor az edzés helyszíne felé közeledtem. Azon morfondíroztam éppen a pirosnál állva, hogy milyen fajta fékfolyadékot vegyek. A fiamnak ugyanis biciklit vettem születésnapjára, de úgy néz ki, legalábbis azt hiszem, hogy fellevegősödött a fékrendszer. Bár nekem még van otthon fékfolyadékom, amit az autóhoz vettem anno, nem tudtam, az jó lesz-e a fiam bringájához is.

Gondoltam, majd megkérdezem a srácokat, hátha biztosra tudják, mit csináljak. Amikor megérkezünk az edzésre és/vagy foci után az vált a szokásunkká, hogy körbeállunk, és megcsodáljuk egymás járgányát, azoknak újításait, azokat amiket az utolsó alkalom óta szépítgettünk rajtuk.

Ez történt a mostani foci után is. Már átöltöztünk, a parkolóban álltunk, nagyban ment az ötletelés, agymenés az autókról. Kaptam az alkalmon, és a fékfolyadékokra tereltem a témát. Balázs rögtön rákattant a témára, hiszen ő több féle járművet is használ egyszerre, ezért pontos véleményt tudott mondani nekem. Ez alkalommal autóval jött, de munkába bringával jár, az apjának meg van egy telke, ahol ő szokta a traktort vezetni.

Ezért hittem Balázsnak, amikor mesélt egy oldalról, ahol ő szokta megvenni a fékfolyadékokat a különböző gépekbe.

Otthon fölmentem én is erre a weboldalra, és szétnéztem. Hét különböző márkájú, tizenhárom féle fékfolyadékot találtam itt, amitől újra zavarba jöttem – nem tudtam, hogy ekkora választék van. Ekkor felhívtam Balázst – melyik fékfolyadékot vegyem a fiam biciklijébe?

Balázs a Valvoline márkájút ajánlotta, mert az csak 250 ml-es, és a legolcsóbb is. Ő azt használja a saját biciklijébe, és nagyon meg van elégedve vele, plusz ez kisebb kiszerelés, így használhatom csupán a biciklihez, míg a nagyobb, komolyabb fékfolyadékokat továbbra is az autómnak szánom.

Hittem neki, és megrendeltem a honlapról a fékfolyadékot, de annyira eltévelyedtem az oldalon, hogy rendeltem még egy-két dolgot, és házhoz szállíttattam a céggel, hogy ne kelljen fölmennem Budapestre érte.

A fékfolyadék a fiamnak és a magamnak szánt termékek is gyorsan megérkeztek (ingyenesen), és még aznap megcsináltam a bringát, a fiamat pedig azóta is alig bírom becsalogatni a házba a bringázásból.