A következő mérkőzésünkhöz hóláncra is szükség volt

Az amatőr fociban az a legjobb, hogy megadja a sport minden élményét, de anélkül, hogy annak komoly tétje lenne. Így mindenféle feszültség és versengés nélkül játszhatunk barátságos mérkőzéseket más klubokkal, nem csak idehaza, hanem külföldről is. Ahogyan tettük ezt az év első felében egy osztrák csapattal Tirolból, akikkel évek óta nagyon jó a kapcsolat. Ők is hozzánk hasonló amatőrök, akik a játék öröméért teremfutballoznak. Először ők jöttek el hozzánk, és játszottunk velük egy nagyon kellemes hangulatú meccset, ám visszainvitáltak minket egy visszavágóra, hozzájuk. Az időpont novemberre esett, vagyis már bőven arra az időszakra, amikor arrafelé már javában lehetnek havazások, tehát nem ártott alaposan felkészülni. Én voltam megbízva azzal, hogy az utazáshoz utánanézzek, mi mindent kell a csapat kisbuszához beszerezni. Ennek természetesen eleget is tettem, és itt tudtam meg, hogy ott ebben az időszakban már kötelező, hogy legyen nálunk hólánc. De szerencsés voltam, nem kellett sokáig kutakodnom és rátaláltam a https://autofelszerelesek.hu/holanc oldalra, ahonnan minden gond nélkül sikerült beszerezni nem csak a láncot, de más tartozékokat is.

A téli időszakra való készülés nem vicc, különösen az olyan országokban, ahol ténylegesen van is tél, nem csak ilyen komolytalan, mint nálunk mostanában. Magyarországon nem kötelező sem a téli gumi, sem pedig a hólánc, ám ideiglenesen előírhatják bizonyos útszakaszokra, ha olyanok az időjárási viszonyok. Külföldön más a helyzet, hiszen az ilyen magashegyi területeken novembertől már jelentős mennyiségű hóra lehet számítani, és ha valaki elakad, vagy balesetet szenved, nehézkes lehet a mentés. Szóval mindenekelőtt rákerestem, hogy honnan szerezzük be a szükséges hóláncot, és ne kelljen attól tartanunk, hogy leragadunk vagy megbüntet a rendőr. Így találtam rá az emlegetett https://autofelszerelesek.hu/holanc oldalra, ahol szerencsére abroncsmérethez igazítva lehet keresgélni a termékek között, nem kell túl hosszasan bogarászni, nyomozgatni.

Felhívtam a csapattársamat, akié a kisbusz, és megkérdeztem tőle, mekkora abroncsok vannak a járgányon. Mikor megkaptam az infót, onnantól kezdve gyerekjáték volt az egész, csak ki kellett választanom azt a párt, ami méretben passzol, és ami belefér a megadott költségvetésbe. Szerencsére sikerült megfelelőt találni, és hogy még praktikusabb legyen rendelést leadni, nem csak a csapatjárgányhoz, hanem a sajátomhoz is vettem ezt-azt. A tél okozhat meglepetéseket, és nekem amúgy is fogytán volt a fagyálló folyadékom, valamint egy garnitúra autószőnyeget is vettem. Így sokkal jobban megérte, hiszen nem mindegy, hány körben fizet az ember szállítási költséget. Szóval amint ezek megoldódtak, már tudtunk teljes mértékben az edzésekre koncentrálni és készülni a visszavágóra, hiszen a https://autofelszerelesek.hu/holanc oldalnak köszönhetően a téli útviszonyok miatt már nem kellett aggódnunk.