A tesi órai foci hozott össze minket a barátommal még a gimiben

Bár egyre népszerűbbek manapság a női focicsapatok és nem szokatlan, ha egy lány focizik, az én fantáziámat sosem igazán mozgatta meg ez a sportág. Amikor kiskamaszként szerettem volna bevágódni a fiúknál, sok fiús témát kezdtem bemagolni: sportjátékok szabályait, autók, motorok márkáit és tulajdonságait, és amikor csak volt alkalmam, beálltam focizni. Nem voltam valami sikeres, de mindig nagyon jó szórakozás volt a fiúkkal együtt rúgni a bőrt. Főleg úgy, hogy tudták, amikor én is játszom, nem kell véresen komolyan venni a meccset. Az egyik gimis tesi órán, amikor szabad foglalkozás volt, pár felsőbb éves srác focizott az udvaron. Nem volt épp semmi ötletem, hogy mivel foglaljam el magam, úgyhogy beálltam közéjük. Nagyon jól fogadták, nem utasítottak el. Főleg az egyikük volt nagyon segítőkész, egy magas, szép kék szemű srác, akivel egyébként amúgy is szimpatizáltam már. Ő sok mindent elmagyarázott nekem a futballról, mutatott technikákat, trükköket. Így végül nagyon jól sült el ez a testnevelés óra. Onnantól kezdve szinte mindennap beszélgettem a sráccal, akárhányszor meglátott, rám köszönt és feltett valami aranyos, ötletes kérdést, hogy beszélgetésbe elegyedjünk.

Az első randit egy második követte és így tovább, nemsoká hivatalosan is összejöttünk Bencével. Azóta is együtt vagyunk, négy éve, és emlegetjük, hogy a foci hozott össze. Egyikünk se nagy focirajongó egyébként, de mindketten szeretjük a sportokat. Nagyon szeretünk együtt kirándulni, evezni, biciklizni, a hegyekben és erdőkben túrázni. A legutóbbi közös nyaralásunk a Balatonon nagyon izgalmas és felemelő volt. Három napot töltöttünk Siófokon, bejártuk a környék gyönyörű helyeit, megnéztük a látványosságokat, sokat sétáltunk a gyönyörű városokban, fagyiztunk és persze strandoltunk. A második napra egy vitorlás kirándulást időzítettünk. Én még sosem voltam vitorlázni, de Bence már sokszor, így biztatott, hogy szervezzünk együtt egy kis vitorlás túrát. Nagyon örültem, hogy felvetette az ötletet, már régóta ki akartam próbálni a vitorlázást. Ő már volt a rokonaival és a barátaival is, az egyik alkalommal a BalatonPro nevű cégen keresztül béreltek hajót, itt: balatonpro.hu/hajoberles-balaton/. Az elmondása alapján nagyon jól érezték magukat, a profi kapitány egy kitűnő utat tervezett nekik és minden szolgáltatás kitűnő volt.

Ők nem Siófokról indultak, hanem Fonyódról. A BalatonPro-nak a siófoki Stefánia kikötőben van ugyan a központi kikötője, de mivel több kikötővel rendelkeznek, amelyek mind a Bahart kikötőlánc tagjai, így bármelyik másik kikötőjükben elérhetőek a hajók és a bérlőik ingyen köthetnek ki ezekben. Bence és a barátai egy “Relax” vitorlás kirándulás csomagot választottak. A BalatonPro-nál ez az egyik legnépszerűbb csomag, ami nem is csoda, hiszen teljes mértékben megnyugtatja az idegeket és felejthetetlen élményt nyújt. A csomag része egy hatórás vitorlás kirándulás, melynek során behajóznak a Balaton közepére, ott lehorgonyoznak és a résztvevők kedvükre fürödhetnek és napozhatnak. Ez teljesen más élményt nyújt, mint a part menti zsúfolt strandokon való fürdés. Frissítő italokkal, vízi játékokkal és eszközökkel is kedveskednek a nyaralóknak. LCD TV és bluetooth hangszóró igénybevételére is van lehetőség. Bence elmesélte, hogy mennyire lehengerlő látványt nyújtott a Balaton közepéről körülnézni és belecsobbanni a kristálytiszta vízbe.

Mi ezúttal egy másik szolgáltatást választottunk, én nem szerettem volna a Balaton közepén úszni a mély vízben, nem igazán vagyok oda az úszásért. Jelenleg 8 vitorlás hajót tudnak szolgáltatni a Balatonon, ezek gyártóiról és tulajdonságairól több infót megtudhatunk a balatonpro.hu/hajoberles-balaton/ oldalon. 8-10 fős vitorlások közül lehet válogatni, mindegyik jól felszerelt, komfortos hajó. Elkerekedtek a szemeim, amikor olvastam, hogy mennyi minden található a legtöbb hajójukon: a hűtő és a WC minden hajón alapfelszereltségnek számít, de a nagyobbakon megtalálható egy komplett konyha, LCD TV, és mobil klíma is. Több napos túrára is bérelhetünk hajót, ez esetben aludhatunk magán a vitorláson, kapunk ágyneműt és kérésre ennivalót is felár ellenében. Ezek aztán tényleg luxusszolgáltatások az én szememben. Mi csak egy “egyszerű”, pár órás vitorlás kiránduláson szerettünk volna részt venni. Végül egy 6 órás út mellett döntöttünk, mert jó ötletnek tűnt áthajózni a túlpartra és ott is tenni egy sétát. Az utazás időtartamát mi döntjük el, nagyon rugalmasan állnak hozzá. Bármilyen szolgáltatást igénybe vehetünk, a csomagokat is variálhatjuk tetszés szerint, adhatunk hozzá programokat is.

Csopakot választottuk a túlparti úti célnak, egyrészt mert itt még nem voltunk soha és gyönyörű községnek mondják (a képek is ezt ígérik), másrészt állítólag itt található az északi part egyik legjobb étterme. Ezt mindenképp ki akartuk próbálni, ha már arra járunk. Nagyon jól sikerült az utazásunk, az étterem tényleg fenséges ételeket kínált nekünk, Csopak is valóban olyan gyönyörű látványt nyújtott, mint amire számítottunk. A vitorlázás fergeteges volt, el sem tudom mondani, mennyire relaxáló. A kapitányunk nagyon rendes volt és tájékozott, minden kérdésünkre készséggel felelt, így az utazásunk minden szempontból kitűnően telt.