Az apukámnak a foci, nekem a fényképek nézegetése a hobbim

A fociról nem tudok valami sokat, pedig állítólag amikor még nagyon pici voltam, apukám a nyakába vett, és onnan néztem a meccseket vele. Nem tudom elképzelni, mit tarthattam érdekesnek azon kívül, hogy szép élénkzöld volt a gyep, sűrűek voltak a kamerabeállítások változásai, és kis figurák mozogtak sokszor a szép zöld felületen. Valószínűleg megfejtettem a dolgot és itt ki is merült számomra a történet, mert a foci soha nem tudott lekötni. Na jó, talán, ha azt vesszük, hogy kisiskolás koromban volt egy videójáték, ahol focizni kellett, és azzal játszottam néha… De még az is lehet, hogy az egyik fiúnak akartam ezzel imponálni, aki akkor tetszett, már nem emlékszem.

Pedig volt olyan barátnőm, aki focizott (mondjuk neki csomó fiú tesója volt). Én pedig mindig is inkább lánybarátokkal voltam, lányos dolgokkal játszottam, ja és két nővérem van. De majd, ha egyszer nekem is lányom lesz és éppen focizni akar majd, tök oké! Csak lehet, hogy ki fog röhögni, ha majd társulok hozzá. De egyelőre párkapcsolatom sincs, nem hogy gyerekem, szóval ez a “veszély” egyelőre nem fenyeget, ahogyan az sem, hogy túlságosan sok focit kéne néznem, hallgatnom, vagy éppen nyomon követnem az eseményeket. Egyedül a vb-k és eb-k hírei jutnak el hozzám valamennyire, de túlzásba azokkal sem viszem.

Én inkább nyugiban szeretek lenni szabadidőmben, és például a családi fotós által készített varázslatos képeket nézegetem sokszor anyuval. Szoboszlai Kriszti egyébként nem kifejezett “családi fotós”, ugyanakkor a repertoárja egyik része az, hogy családokról és eseményekről is készít képeket. Igazi mesevilág tárul elénk, ha megnézzük a portfóliója egy részét a szoboszlaikriszti.hu oldalon – én mindenképpen ajánlom mindenkinek, hogy lessen rá az oldalra, azok is, akik nem tervezik mostanában, hogy profi fotókat készíttetnek magukról!

Szeretem azt, ha néhány képből kirajzolódik a fotós egyénisége, mégsem érzi azt az ember, hogy az összes kép ugyanolyan, hiszen inkább a rajtuk szereplő személyről vagy személyekről kell, hogy szóljon a történet. Az egyedi hangvétel mégis erőteljesen érződik Szoboszlai Kriszti képein, legyen szó bármelyik témakörről. Az árak is szerepelnek az oldalon, ami szerintem egy nagyon korrekt dolog, persze egyedi helyzetek előfordulnak, ezért sok esetben személyre szabott az ár.

Például glamour fotózásnál – amit szerintem én egyszer ki fogok próbálni még az életben – három csomagajánlat van, amik közül választani lehet. Az alap csomag a képeket igen, de a stúdió bérleti díját nem tartalmazza. Innen lehet fentebb lépkedni a még extrább dolgok felé. Az exkluzív csomagban még több fotót kaphatunk, ezen felül pedig szintén fizetendő a stúdió díja. A harmadik, legkomplexebb csomag, azaz a V. I. P. pedig nem csak még több fotót, a stúdió bérlését és egy extra fotóalbumot tartalmaz, hanem még a profi smink és frizura is benne van az árban. Ilyen az igazán ütős szolgáltatás, amikor ezek miatt sem kell aggódnod – minden a rendelkezésre áll majd ahhoz, hogy a legjobbat hozzák ki belőled a szakemberek, és valósággal ragyoghass a kamera előtt. Nem mondom, hogy nem csábító ez a lehetőség, de tényleg…

Talán túlzás lenne azt mondani, hogy szerintem ezt minden nőnek ki kéne próbálnia egyszer, de önmagáról készült fotókat legalábbis mindenképp érdemelne minden nőtársam! Ha nincs elég önbizalma az ember lányának, akkor azért, ha pedig van, akkor azért érdemes elgondolkozni rajta. Abban biztos vagyok, hogy Kriszti a legjobbat hozza ki az emberből ilyen helyzetben is, a feltöltött képein is átüt, milyen energia lakozik a képeken, és a képeken szereplő nőkben elsősorban. Nekem nagyon tetszik a dolog! De kész kelléktára van a fotográfusnak, ha akár egy “beöltözős” történetet szeretnél, arra is van mód! Szerintem ilyen egy sokoldalú művész: családi fotós, egyben eseményfotós, valódi alkotó, női önbizalom támogató… Igazán remekel mindegyik helyzetben, ezt azt hiszem, kijelenthetjük.

családi fotós

Ha egy maradandó élményt adnál magadnak, valamelyik szerettednek, vagy az egész családnak, akkor szerintem egy fotózás Szoboszlai Krisztinél mindig jó ötlet! És csak megsúgom, így az utolsó sorok egyikében, hogy ajándékutalványt is lehet kapni nála, szóval akár meglepetésnek is szuper egy fotózás… Kattints bátran a honlapra, ha te is kedvet kaptál a dologhoz!