Az esti focimeccs tele volt váratlan fordulatokkal

A srácokkal mára már hagyománnyá vált, hogy havi egy alkalommal összeülünk valakinél, és megnézzük az aznapi focimeccset. Ilyenkor tényleg rituálé szerűen van sör és pizza, valamint mindenki a kabala ruhájába jön, hogy mindent megtegyünk a győzelem érdekében.

Legutóbbi alkalommal sem indult másképpen az este, már nagyban ment a szurkolás, amikor Peti kijött a mosdóból és a következőt kérdezte: Te Dani, nálatok mindig ilyen lassan megy le a víz a WC-ben?

Dani alapvetően nem egy szívbajos fickó, de akkor kikerekedett a szeme és rohant megnézni, hogy mi lehet a probléma. Ráöblített még egyet, amit persze nem kellett volna, mert után a víz inkább már felfele jött és nem kifele. Hirtelen 5 csávó bámulta a kiömlő WC-t és szégyen nem szégyen, inkább úgy döntöttünk szakembert hívunk, mintsem mi magunk kezdjünk neki.

Beírtam a keresőbe gyorsan, hogy SOS vízszerelés Pest és szerencsére egyből megtaláltam a vizszereles.net oldalát. Ami leginkább meggyőzött, az az volt, hogy akár 1 órán belül kiérkeznek a helyszínre, így úgy voltunk vele, hogy nem is érdemes tovább keresgélni, mert az általános tapasztalat, hogy a szakemberek csak napok múlva tudnak jönni, de ez viszont nem tűrt halasztást.

Marha nagy mázlink volt (amit többen a kabala ruháknak tudtak be) , de a szerelő tényleg 1 óra múlva már Dani fürdőjében volt, és megkezdte a duguláselhárítást. Nagyjából fél óra alatt végzett is a munkával és olyan számlát adott, ami a biztosító is elfogad.

Szerencsére így tovább mehetett a focis est és még a kedvenc csapatunk is megnyerte a mérkőzést. Mikor hazaértem viszont csak nem hagyott ennek a cégnek az oldala, mert nem szoktam meg ebben a szférában az ilyesfajta profizmust és hatékonyságot, ezért mivel még nem voltam álmos, kicsit jobban körül néztem az oldalon. Nálam a duguláselhárítás volt nyitva, és csak pislogtam, mikor konstatáltam, hogy nem csak egy borsos ár van odabiggyesztve, hanem egy egész hosszú és tartalmas leírás, ahol laikusok nagyon sok hasznos infót megtalálhatnak, akár a megelőzésről is.

Alapvetően a dugulás még nem tűnik olyan nagy problémának, ezért sokan valóban házipraktikákkal próbálják megoldani a helyzetet, amit persze nagyon nem jól tesznek. Tudtátok például, hogy a különféle vegyszerekkel általában csak rontani lehet a helyzeten? Ennek több oka is van, de az egyik leglényegesebb, hogy akár beton keménységűre is megkötheted a dugulást okozó dolgot, azt pedig barátom, már sokkal rosszabb lesz kiimátkozni.

Szóval akármennyire is tűnik ésszerű megoldásnak, inkább érdemesebb elkerülni ezeket a kémiai vegyszereket, mert leginkább csak további bajokat lehet vele előidézni.

A másik közismert házipraktika a WC pumpa, meg a csőgörény. Alapvetően ezzel még talán sikerül is megoldani a problémát, de tartogat kockázatot, mégpedig nem is kicsit. A leírás alapján én úgy értelmeztem, hogy a WC pumpával bajt nem igazán tudsz okozni, maximum nem sikerül megoldani a problémát, a csőgörény viszont lehet, hogy méltán kaphatta ezt a nem túl kedves nevet, ugyanis ha nem tudod megfelelően használni, elég egy rossz mozdulat és olyan szinten beleszorulhat csővezetékbe, hogy onnan már csak kivágni lehet azt.

Ha hiszitek, ha nem, a Wc-be amúgy nem lehet mindent csak úgy beledobálni, mert alapvetően csak azokat dolgokat bírja el a lefolyó és a csőrendszer, amik attól függetlenül, hogy szilárdak, víz hatására könnyen bomlanak.

Én mindenkinek szívből ajánlom a vizszereles.net oldalt, mert a duguláselhárítás mellet még nagyon sok vízszereléssel kapcsolatos munkálatokat is vállalnak, amik biztos, hogy ugyan olyan magas minőségben vannak elvégezve.

Szóval ne feledjétek, ha SOS vízszerelésre van szükséges Pesten, akkor a vizszereles.net