Egy focizás körül kialakult party, és a lakásbiztosításom

Ha nem tudnánk eldönteni, hogy melyik a legjobb lakásbiztosítás 2019-ben online, akkor szeretnék egy nagyon profi biztosítással foglalkozó céget ajánlani. Az egyik ismerősömtől hallottam róluk, akivel minden hétvégén együtt focizunk. Többen össze szoktunk gyűlni ilyenkor, vannak állandó tagok, köztük vagyok én is, és néha becsatlakoznak a barátok ismerősei is.

Van, hogy nem focizunk, főleg, amikor hidegebbre fordul az idő, és nincs lehetőségünk termet bérelni. Előfordul, hogy meccsnézésre jövünk össze, de mindig egy nagyon jó élmény, szóval igyekszem minden egyes alkalommal jelen lenni.

Egy pár hete történt, hogy kicsit enyhébb volt az idő, mint azt télen megszokhattuk, s akkor úgy döntöttünk, hogy nálam tartjuk meg a focit, pontosabban én álltam elő az ötlettel, mert kedvem volt őket vendégül látni. Így ismerkedtem össze az egyik legjobb barátom ismerősével, akit az imént említettem.

Beszélgettünk, és kiderült, hogy mostanában váltott biztosítót, mert nem volt megelégedve a korábbival, és egyébként is megváltoztak az ingatlanja körülményei, ezért új típusú biztosításra volt szüksége. Úgy gondolta, akkor már érdemesebb biztosítót váltania. Így akadt rá a Pannonsafe-re is, és kiemelte, hogy a legjobb biztosítással kapcsolatos cégnek tartja őket, mivel online kalkulátoron keresztül intézte a biztosítóváltást, ezért nem volt gondja arra sem, hogy a korábbi szerződés felmondása körüli teendőket elintézze, mert a cég szakemberei ezt megtették helyette. 

Határozottan állítja, hogy náluk található a legjobb lakásbiztosítás 2019 évében online, ami véleménye szerint annak köszönhető, hogy igen széles partnerhálózattal rendelkeznek, gyakorlatilag majdnem az összes biztosítóval kapcsolatban állnak, és ez lehetővé teszi, hogy mindenki számára megtalálják a lehető legkedvezőbb ajánlatot, legyen az nagyvállalat, önkormányzat vagy magánszemély. 

A mi házunkra nem kötöttünk lakásbiztosítást, de azok után, hogy ennyire pozitívan nyilatkozott minderről, elgondolkodtam a dolgon, és utánanéztem magam is ennek a cégnek. A legmegnyugtatóbbnak azt találtam, hogy több mint 17 éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek, de nagyon tetszett az is, hogy országos lefedettségük van: több, mint 20 irodában, közel 200 munkatárssal dolgoznak országszerte, így szinte bárhol elérhetőek. Mivel nem vagyok budapesti, ez nekem egy igen lényeges szempont. 

Felkeltette az érdeklődésemet az is, hogy a biztosításon kívül egyéb területekkel is foglalkoznak; például szolgáltatásaik között szerepel a lakástakarék, a hitel, valamint az önkéntes és egészségpénztári termékek közvetítése is. Kivételesnek tartom, hogy ennyi minden szerepel a profiljukban, és hogy ezt orszégos szinten képesek biztosítani. A lakásbiztosításon kívül egyébként intézhető rajtuk keresztül vállalkozói, valamint nyugdíj- és egészségbiztosítás is.

Az az igazság, hogy az utóbbi hónapokban elég sok volt a betörés a környékünkön, és emiatt is éreztem úgy, hogy talán érdemes bebiztosítani az otthonunkat. Úgy érzem, hogy ez az információ a legjobbkor jött ettől az ismerősömtől. 

A betöréses esetekről tudni kell azt, hogy a rendőrséget feltétlenül értesítenünk kell, már csak azért is, mert a biztosító csak a rendőrségi feljelentés és helyszíni jegyzőkönyv megküldése után tud teljesíteni. Ennek tartalmaznia kell a károk feltehető okát és az eltűnt, megrongált tárgyak felsorolását. Ha ez nincs meg, illetve ha nem értesítjük magát a biztosítót is maximum két napon belül, akkor nem tudják megtéríteni nekünk a károkat, és ez főleg egy ilyen esetben csak még rosszabbá teszi az egyébként is nehéz helyzetet. 

Én mindenesetre pár napon belül fel is veszem velük a kapcsolatot, mert nagyon meggyőzőnek találtam a honlapjukat, és természetesen sokat nyom a latban az is, hogy egy személyes ismerős ajánlotta őket. A sok betörés miatt úgy érzem, nem érdemes késlekedni ezzel.