Egy ideig muszáj edzés után az öltözőben zuhanyoznom, amíg építik a fürdőszobát

Az öcsémnek és nekem is “kötelező jelleggel” választanunk kellett már gyerekként egy-egy sportágat, amit rendszeresen űzünk. Persze egyikünk sem bánta ezt és nem éreztük kényszernek, mert nagyon buzgó, aktív gyerekek voltunk, tele energiával, imádtunk mozogni. Most meg már egyenesen hálás vagyok a szüleimnek, hogy beírattak sportolni és rászoktattak az egészséges életmódra. Az öcsém a focit választotta, azóta is kitart mellette, még mindig a helyi sportegyesület tagja. Heti négyszer jár edzésre, kiváló focista vált belőle, rendszeresen járnak meccsekre a csapatával és ezeknek nagy százalékát meg is nyerik. Én a kosárlabdát választottam és nagyon szerettem is, de azóta sokféle sportot kipróbáltam. A kosár is megmaradt az életemben, de nem űzöm annyira komolyan, mint az öcsém a focit, nekem megmaradt kedvtelésnek, hobbinak, suli utáni energialevezetésnek. Amikor kedvem van hozzá, kocogni is eljárok a közeli futópályára, van, hogy a kutyánkat is magammal viszem. A kosárcsapatunkban sok lánnyal nagyon jóban lettem, az egyikükkel különösen összemelegedtem, a legjobb barátaim között tartom számon.

Szóval a sportolásnál a jó társaság, a közösségi élmény sem utolsó szempont. Szerencsére nekünk nagyon jó kis csapat verbuválódott össze, úgyhogy már csak ezért is szeretek ide járni. Az egyik testnevelés tagozatos középiskolában szoktak lenni az edzések, itt nagyon nagy a tornaterem, több edzés folyik egyszerre. Öltözőből is több van, lehet zuhanyozni is, minden jóval fel vannak szerelve a férfi és a női öltözők is. Eddig sosem zuhanyoztam itt, mert annyira nem tartom higiénikusnak, meg annyira kedvem se volt, de mostanában kénytelen vagyok edzés után az öltözőben zuhanyozni, ugyanis otthon a szüleim épp felújíttatják a fürdőszobát. Amíg a felújítás tart, máshol kell megoldanunk a fürdést: fogat például a konyhában mosunk, de zuhanyozni a barátnőmnél tudok vagy edzésen, vagy mondjuk a szomszédban is szívesen megengedik, ha bekéredzkedünk. Nem túl jó így ez az állapot, de legalább végre szép lesz a fürdőszobánk és nem fog folyton kifolyni a víz a kádból. Nagyon szépen megterveztük az új fürdőszobát, persze ez főleg a szüleim érdeme, de azért mi is sokat ötleteltünk az öcsémmel.

Attól még, hogy kész tervekkel indultunk, a szüleim azért szerették volna szakemberek tanácsát is kérni, úgyhogy felkerestek egy honlapot, ahol kérhettek tanácsadást és sok segítséget a fürdőszoba felújításához. A furdoszobaotletek.hu oldalon nagyon sok jó tanácsot találtak, személyesen is rengeteget segítettek abban, hogy hogy is kell elindulni ilyen esetben, mikre kell odafigyelni és milyen lépésekben érdemes végezni a felújítást. Ilyenkor a kész fürdőszoba minták nagyon sokat tudnak segíteni, így máris könnyebben tudjuk vizualizálni, hogy milyen hangulatra vágyunk a helyiségben. A honlapon sok ilyet találunk, de keresgélhetünk közösségi oldalakon és egyéb katalógusokban vagy internetes oldalakon. A furdoszobaotletek.hu-nak is van egy saját ötletbörzéje, innen nagyon sok ihletet tudtunk meríteni. Nagyon fontos az oldal szerint is, hogy alaposan átgondoljuk és megtervezzük, hogy az életvitelünkhöz és az igényeinkhez milyen berendezés, megjelenés illik. Ha gyakran szeretünk hosszú fürdőket venni, akkor például mindenképp kádat válasszunk, viszont így jobban figyelni kell a helytakarékosságra.

Egy fürdőszoba berendezésénél nagyon sok szempontot figyelembe kell venni, el kell dönteni először is, hogy milyen színvilágot akarunk megteremteni. Egy színben és mintában összeillő csempét és padlólapot kell választanunk, ezután pedig ezekhez passzoló mosdót, kádat, csapot, WC-t, szekrényeket, polcokat, esetleg zuhanyfüggönyt és szőnyeget, aztán jöhetnek az egyéb kiegészítők. A fűtésre is érdemes gondolni, padlófűtés esetében adott a dolog, de egyébként ha nem akarunk radiátort tenni a fürdőszobába, nagyon jó ötlet a melegítő törölközőtartó. Mi emellett döntöttünk, mert nagyon praktikus, hogy hamar megszáradnak rajta a törölközők és mindig jó melegek lesznek. Az első lépés azonban a csempe és a padlólap kiválasztása, majd innen haladunk fokozatosan egyre kisebb dolgok felé. Kiválasztottunk egy szép fehér alapon türkiz mintát, hozzá halvány faszínű szekrényeket. Lehet, hogy nehéz így elképzelni, de az összhatás fantasztikus lett. Az új kádunk is gyönyörű, amellett többfunkciós, van benne masszázsfúvóka is, ami segíti a relaxálást. Hozzáillő mosdókagylót és csapot is választottunk. A végeredmény egy nagyon modern és megnyugtató hatású fürdőszoba lett. A fürdőszoba minták sokat segítettek a dolgok kiválasztásában, valamint persze a furdoszobaotletek.hu hozzáértő szakemberei is.