Elmentem a bátyámmal egy focimeccsre, hogy elszakadjunk otthonról

A bátyám elrángatott egy focimeccsre. Nem szeretem a focit, de valami olyan csapat játszott, akik fontosak a bátyám számára és nagyon szurkol nekik, úgyhogy rábeszélt, hogy menjek vele. Különben is jó volt egy kicsit kiszakadni otthonról, a költözési felhajtásból, tudniillik már szinte minden össze van csomagolva, a szüleim idegbajosak és nem túl szép látvány így a lakás. Emiatt voltam csak meggyőzhető, ami a focimeccset illeti. Szétunatkoztam a fejem, de legalább egy kicsit nem az otthoni ügyekkel kellett foglalkozni.

Ma vannak nálunk ugyanis energetikai tanúsítványt készíteni, erre meg mi nem vagyunk kíváncsiak, úgyis tudjuk már, hogy hogyan zajlik, mert a szüleink előttünk intézték az egészet és részletesen beavattak mindenbe. Az energetikai tanúsítvány készítése az e-tanusitas.eu oldalon keresztül történik, a szüleim a neten találták és nem is vaciláltak sokat a felkeresésükkel. Anyu a telefonban elmondta a szükséges adatainkat, amiket kértek, ezeket pedig megadták a területileg illetékes mérnök kollégájuknak. Ő van most nálunk, hogy lemérjen egy csomó mindent, ami alapján aztán kiszámolják az energetikai tanúsítvány készítéséhez szükséges dolgokat. Olyasmiket, mint az ablakok, fűtőrendszer, padló, és a többi.

energetikai tanúsítvány készítése

Nagyon gyorsan ment a munka, mert a szüleim előkészítettek egy pár dokumentumot a lakásról, például az alaprajzot, valamint a helyrajzi számot is meg kellett adni. Azt mondták, hogy nagyon profi, tapasztalt csapat dolgozik az e-tanusitas.eu-nál, így mehetett ez ilyen gördülékenyen. Mire vége volt a meccsnek, már szóltak is, hogy minden kész van. Másnap már meg is kaptuk a dokumentumot elektronikusan. Így 500 Forintos kedvezménnyel küldték el, és még környezetvédőbb megoldás is, mint a futárszolgálattal való kézbesítés. Kaptunk egy ingyenes Ingatlan Kisokos magazint, amiben sok hasznos tipp van a háztartáshoz, spóroláshoz és egyebek. Már megvan a vevő is a lakásunkra, úgyhogy nemsoká vége az egész hercehurcának. A költözésre nagyon kíváncsi leszek, az új ház nagyon szép és a szobám is nagyon menő lesz. Várom, csak az elején biztos nagy felfordulás lesz.