GAME OVER

Talán meglepően hangzik, de ma már a foci nem csak a férfiak sportja. Nők millió ülnek a képernyők előtt, amikor egy-egy nagyobb volumenű mérkőzés élő közvetítése megy. Nézzük a focit, szeretjük a focit, és imádunk szurkolni!  Arról nem is beszélve, hogy mindenki volt tini lány, és óhatatlanul is forgolódtunk a menő a labdarúgó srácok körül a középiskolában.

Akad olyan is, mint például Anna barátnőm, aki nem csak szemléli ezt az izgalmas sportágat, hanem előszeretettel bújik mezbe saját maga is. Annának az élete a játék. Öt fiútestvére van, így hát mondanom sem kell, hogy nem a babázás volt az elsődleges tevékenysége kiskorában.

Mi több, élete szerelmét is labdajátékkal vette le a lábáról, aki saját elmondása szerint, akkor döntötte el, hogy ez a lány lesz a felesége, amikor először látta Annát dekázni.

A romantikus, gigászi lánykérés után, ami természetesen barátnőm családja, barátai, és a női labdarúgó szakosztály teljes létszáma előtt történt, rám hárult a feladat, hogy megszervezzem Anna lánybúcsúját.

Éreztem némi nyomást a vállamon, hiszen ezt az eljegyzést nem igazán lehet felülmúlni, de azért összeszedtem a lányokat, és elkezdtük a szervezést. Beszéltem Anna csapatának edzőjével, aki vállalta, hogy a jeles alkalomból szervez egy barátságos mérkőzést, a nagy riválissal, a szomszéd településen működő sportegyesület női labdarúgó szakosztályával.

Tökéletes. Ennél jobb leánybúcsút el sem tudtam képzelni a barátnőm számára. Egy jó foci meccs, és utána belemegyünk az éjszakába!

Természetesen egy leánybúcsúztató focizás nem történhet meg egyedi mezek nélkül, így hát elkezdtünk ötletelni a lányokkal az eseményen hordható pólóról. Így találtuk meg a LoLmarkt honlapját, ezt https://lolmarkt.hu/noi-polo/leanybucsu-polo, ahol rengeteg változatos és vicces póló közül szemezgethettünk, arról nem is beszélve, hogy a leánybúcsú kategóriának hála, célirányosan az adott eseménynek megfelelően választhattuk ki a tökéletes pólót. Szerencsére az oldalon online rendelést is leadhattunk, így a pólókat 1-2 munkanap alatt leszállították a címemre, és nem kellett még a beszerzéssel is bajlódnia kis szervezőbizottságunknak.

Soha nem felejtem el Anna arcát! Nem értette, mit keresnek a szokásos szombat délutáni edzésen, a „csak szurkoló” barátnők, és a rivális foci csapat. Aztán felsétált a pályára, mindenki levette a melegítő pulcsikat, és Anna ott állt egy kezdődő focimeccs kellős közepén 10 csapattárssal, akik egytől egyig GAME OVER feliratú pólót viseltek, mi pedig – a „szurkoló barátnők”- ugyanolyan pólóban kiabáltunk a pálya széléről! Mondanom sem kell, hogy nem bírtuk ki a jelentet pityergés nélkül!

A meccs után pedig mindenki átöltözött, Anna megkapta a saját GAME OVER feliratú pólóját, és jó kedvűen folytattuk a leánybúcsút.