Itt egy vízszerelő 0-24 órás elérhetőséggel, akit Te is bizalommal hívhatsz!

Szerintem nem vagyok egyedül a focirajongásommal, rengetegen osztozunk világszerte ezen a hobbin. Régebben én magam is eljártam amatőr edzésekre, a barátokkal nagy élvezettel rúgtuk a bőrt, ám sajnos az idő kegyetlenül múlik, mi pedig öregfiúkká váltunk, akik többnyire már csak a közvetítéseken izgulnak. De jól is van ez így, sosem akartunk profik lenni, csak hódolni kicsit a rajongásunk tárgyának. Azóta is meg-megnézek minden fontos mérkőzést, ilyenkor szerencsére a feleségem előveszi a toleránsabbik énjét, és vagy elfoglalja magát, vagy elmegy otthonról a barátnőivel találkozni. Ilyenkor számomra szinte megszűnik a világ, nagyon kevés dolog tud kizökkenteni. Nos, a fürdőszobánk beázása például ilyen volt.

Éppen egy nyolcaddöntőt néztem, amikor a kislányom nagy sietve rohan oda hozzám, hogy valami baj van a fürdőben, jöjjek gyorsan. Hirtelen nem is tudtam, mire gondoljak, meg is ijedtem kicsit. Ott aztán láttam, hogy akkora katasztrófa azért nincs, egyszerűen csak egy szép nagy tócsa keletkezett a padlón. Gondoltam, biztos csak kilocsolta a vizet, úgyhogy mondtam neki, hogy takarítsa fel, amit csinált. Váltig állította, hogy nem ő volt, de nem hittem neki. Végül durcásan feltörölte, Én pedig visszaültem a tévé elé, nem is sejtve, hogy hamarosan kelleni fog egy vízszerelő 0-24 órás elérhetőséggel.

Másnap reggel, mikor mentem reggel a fürdőbe, láttam, hogy bizony, megint ott van a tócsa, és nagyobb, mint volt. Ekkor ütött szöget a fejembe, hogy talán tényleg nem a lányom volt, hanem itt valami nagyobb gond áll fenn. Letérdeltem és körülnéztem, hogy mi lehet a gond. Ekkor láttam meg, hogy a kézmosó alatt szabályos kis patakocska csorog lefelé a falon, ott, ahol a csonk kijön a falból. Tulajdonképpen csak azért nem áll még bokáig a víz, mert középen az összefolyó nem hagyja. Na, gondoltam, eljött az én időm, most megmutathatom mindenkinek, mit is érek! Szóltam a feleségemnek, hogy engedjen ki annyi vizet palackba, vödörbe, amennyire szüksége lesz, mert el fogom zárni, és szerelni fogok. Mindez meg is történt, azonban az önbizalmam nagyobb volt, mint a hozzáértésem. Végül be kellett látnom, hogy ezzel bizony nem boldogulok, ide profi segítség fog kelleni. El is kezdtem kutatni, hogy van-e itt Budapest közelében olyan vízszerelő 0-24 órás elérhetőséggel, akik viszonylag hamar ki tudnak jönni segíteni. Meg is találtam a topvizgazfutesszerelo.hu oldalát, ami egy igazi veterán vízszerelő vállalkozás oldala. Több mint 30 éve vannak a szakmában, valószínűleg láttak már hasonlót. Emellett a telefonszámuk is a hét minden napján hívható, avagy visszahívást is lehet tőlük kérni, ha éppen úgy hozza az élet. Nem teketóriáztam sokat, felvettem velük a kapcsolatot.

Elmondtam a kollégának, hogy mik a tünetek, mennyire intenzív a szivárgás, és hogy inkább nem nyúltam hozzá, nehogy még nagyobb kárt okozzak. Megbeszéltük, hogy mikorra tudnának kijönni megnézni, és így, hogy ilyen alapos leírást adtam a szituációról, a csapat is felkészültebben fog tudni kiérkezni. Addig pedig igyekeztünk együtt élni a szivárgással úgy, ahogy tudtunk, mert hát emiatt nem állhatott le az élet. Végül minden úgy is lett, ahogy megbeszéltük: a szakemberek megérkeztek, megnézték, hogy mi a gond, és rögtön munkához is láttak. Nem volt akkora mutatvány, mintha egy falban futó cső repedt volna el, de sajnos azért pár csempét így is le kellett venni. A lényeg, hogy gyorsan és hatékonyan kicserélték a korrodálódott csövet, új sarokcsapot helyeztek el és visszakötötték a kézmosó csöveit. Mindez lezajlott pár óra alatt, és szerencsére a munka díja sem volt olyan horrorisztikus. Ilyen profi munkáért teljesen megérte. És most már biztosan tudom, hogy ha legközelebb valami hasonló vízzel kapcsolatos baj lesz, akkor ez a csapatnyi vízszerelő 0-24 órában elérhető, és nem restek az ember segítségére sietni!