Kirúgták a fogát, de a fogbeültetés megmentette a helyzetet

Volt egy időszakom, amikor teljesen rá voltam kattanva a focira. Persze, nem a magyar focira, sőt, azt igazából sosem néztem, nem is rajongtam érte, de ez most sincs másképp. A kedvenc csapatom a Real Madrid volt és a spanyol válogatott, a kedvenc focistám pedig Iker Casillas, aki sajnos már kiöregedett, és ha jól tudom, nemrég átesett egy infarktuson és vissza is vonult.

Azt hiszem, akkor szerettem meg a focit, amikor az egyik barátnőm párja belépett a céges focicsapatukba, és pár alkalommal én is kimentem megnézni. Igazából inkább a hangulat volt az, ami felkeltette a figyelmem.

Szóval a srác azóta is benne van ebben a csapatban. Nyáron az egyik meccs alkalmával olyan szerencsétlenül akart belerúgni az ellenfél a labdába, hogy a rúgás kicsit mellé ment, és nem a labdát találta el, hanem Barna száját. Ennek pedig az lett a következménye, hogy az egyik elülső foga kirepült a szájából. Amikor túllendültek a dolgon, a barátnőm első dolga az volt, hogy elkezdett a fogbeültetés árak után nézelődni.

Nem is értettem, hogy miért egyből fogbeültetésen gondolkoznak, hiszen mint kiderült, a fognak a gyökere megmaradt. De sajnos olyan szerencsétlenül, hogy arra koronát már nem lehetett helyezni.

Úgyhogy ezért is kezdett el célzottan a fogbeültetés árak után kutakodni; azt mondta, hogy nagyjából egy sávban mozognak az összegek, mégis nagyok a különbségek. Arról nem is beszélve, hogy talált olyan helyet, ahol olcsóbban végzik el a beavatkozást, de magáról a fogászatról sok rosszat olvasott. De talált olyan helyet is, ahol a csillagos helyet is elérték a fogbeültetés árak. Persze, az ember a fogaira elképesztő összegeket képes elkölteni, de szerintem érdemes ezt is a tudatosság határain belül megtenni.

Kis keresgélés után találtak rá arra a fogászatra, amit megfelelőnek találtak. Az árakat is jónak találták, és a fogászati rendelőről is pozitív véleményeket olvastak az interneten. Sőt, a barátnőm egyik kollégája ebbe a fogászati rendelőbe jár, így személyes véleményt is hallhattak, ami segítette az elhatározást. A rendelő egyébként egy nagyon jól megközelíthető helyen található: a II. kerület Kacsa utcában.

A honlapon található fogbeültetés árak egyébként nem feltétlenül pontos árak, inkább irányadóak. Mert ez nem olyan, mint egy fogtömés, hogy van egy lyuk a fogon, és azt egy meghatározott „sablon” szerint oldják meg. Egy fogbeültetésnél nagyobb hangsúlyt kapnak a páciens fizikai sajátosságai, mint például az állkapocs mérete, állapota, a pótolandó fogak száma, mérete és helye. Úgyhogy, aki fogbeültetésre jelentkezik, annak tisztában kell lennie azzal, hogy kiírt ár nem fix. A végösszeg minden esetben a konzultáció és a kezelési terv kidolgozása után derül ki.